Takbelysning og LED utebelysning generelt

11 May 2015 - 13:09:00
De fleste av oss har nok fått med seg at LED utebelysning har mange fordeler. Det gjelder enten det dreier seg om takbelysning eller helt andre former for belysning utendørs. Grunnen er naturlig nok at LED utebelysning er mer energieffektiv enn tradisjonell belysning, hvilket sparer både miljøet og din lommebok på lang sikt. Velger man LED utebelysning, vil man kunne nøye seg med å kjøpe inn nye LED lamper langt sjeldnere enn om man valgte tradisjonelle lamper. LED utebelysning bruker dessuten mye mindre strøm, hvilket naturlig nok reduserer din strømregning. Selv om LED utebelysning foreløpig er hakket dyrere i butikken, vil det lønne seg for deg i det lange løp. Samtidig er det et bedre valg med tanke på naturen, da færre lamper blir produsert, mindre energi blir brukt i form av strøm og mindre avfall blir kastet.

LED utebelysning, LED takbelysning, LED vegg-belysning… Valgene er mange og utvalget stort. Takbelysning er for mange det som kommer i første rekke når det gjelder utebelysning. Vi trenger takbelysning for å lyse opp inngangspartier og garasjeporter, hvor små lamper blir hengt oppunder taket for å gjøre området lysere om kvelden og natten. Takbelysning blir også ofte tatt i bruk inne i garasjen, spesielt hvis den er såpass stor at den også blir brukt som verksted og oppbevaringsrom. Men takbelysning her, i form av LED lamper som er beregnet for utebelysning, vær og vind, vil man kunne skape et ekstra oppholdsrom hvor mange arbeidsoppgaver kan bli løst også etter at natten har falt på etter en lang dag.

Det samme gjelder terrasser, hvor et tak dekker helt eller delvis over uteområdet. Her kan takbelysning være et effektivt og praktisk redskap for å gjøre det mulig å oppholde seg på eiendommens uteområder på mørke kvelder. Hvor mange ganger ønsker man vel ikke å kunne nyte en varm sommerkveld og ikke behøve å gå inn bare fordi det er blitt for mørkt til  å kunne se eller gjøre noe fornuftig. LED utebelysning, eller takbelysning i dette tilfellet, vil kunne forlenge dagen og mykne opp nattemørket på en vakker og varsom måte.

Takbelysning, som utebelysning generelt, blir også ofte brukt av mer dekorative hensyn. Takbelysning kan installeres oppunder tak og møner for å lyse opp husets vegger og detaljer i mørket. Takbelysning kan simpelthen brukes kun med det formål å dekorere husets vegger med vakre lys-mønstre. Ofte brukes takbelysning, og LED utebelysning generelt, naturlig nok av begge grunner samtidig: både av praktiske grunner og av dekorative hensyn. Det gjelder i høy grad for eksempel terrassen som tidligere omtalt. På uteområder som dette er det like viktig at den formen for LED utebelysning man velger seg er dekorativ og pynter opp, som at det er en praktisk takbelysning som gir nok lys i mørket. Det samme kan likså godt gjelde garasjen som vi også snakket om tidligere. Hvis denne faktisk også brukes som et verksted, hvor man oppholder seg og jobber over lang tid, vil dette sette andre krav til hva slags utebelysning man ønsker seg enn om rommet kun ble brukt til å oppbevare en bil. Med en takbelysning som er tilpasset de arbeidsoppgavene som skal utføres, vil man kunne skape et sted hvor det er behagelig og hyggelig å være, samtidig som belysningen oppfyller de praktiske hensynene. Det samme gjelder naturlig nok også andre lignende steder, som boder og så videre, hvor man med den riktige formen for LED utebelysning vil kunne optimere rommets funksjon.

Som sagt, så finnes LED utebelysning i mange varianter. Enten du trenger takbelysning av praktiske grunner eller vil bruke utebelysning på grunn av dekorative hensyn, så finnes det gode løsninger.
Admin · 1215 views · Leave a comment

Permanent link to full entry

http://lamper.sosblogs.com/The-first-blog-b1/Takbelysning-og-LED-utebelysning-generelt-b1-p6.htm

Comments

No Comment for this post yet...


Leave a comment

New feedback status: Published

Your URL will be displayed.


Please enter the code written in the picture.


Comment text

Options
   (Set cookies for name, e-mail and url)


  

Calendar

September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 << < > >>
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication