Posts sent in: April 2015

Et kjøkken krever praktisk belysning

17 Apr 2015 
-> Kjøkkenet er en viktig arbeidsplass og krever gode lysforhold!

Et kjøkken er et av husets viktigste arbeidsplasser. Og en arbeidsplass krever god belysning. Det krever belysning som passer til gjøremålene som utføres.

Belysning på et kjøkken krever planlegging. Men legger man litt ekstra krefter i planleggingsprosessen, er det likevel ikke vanskelig å ende opp med et godt resultat. I og med at det foregår så mange aktiviteter på et kjøkken, er det først og fremst viktig og kartlegge disse. Hver aktivitet vil naturlig nok knyttet til møblene og utstyret som ellers er plassert på et kjøkken. Ved å plassere møbler, hvitevarer og utstyr før noe annet, vil man dermed ha muligheten til å designe bruken av belysning på aller best mulig måte etterpå. Innreder man et kjøkken med belysning før alle møblene er på plass, risikerer man nemlig at det ikke vil fungere ettersom man har tatt kjøkkenet i bruk. Derfor er altså første bud å få de store tingene på plass og sikre seg at fordelingen fungerer i forhold til aktivitetene som skal foregå i rommet, før belysningen endelig blir bestemt.

Etter at behovet for belysning på et kjøkken er testet ut og bestemt, er det tid for å finne de riktige formene for belysning. Ofte vil man ha en blanding av forskjellige lamper på et kjøkken, da de ulike områdene av rommet krever forskjellig lys. Det vil for eksempel ofte være områder som krever kraftigere belysning en andre, som over kjøkkenbenk, komfyr og vask. Her vil for eksempel spotlamper eller andre typer lamper med konsentrert og kraftig lys være et godt valg. Samtidig vil det ofte være behov for en større lyskilde, som kan gi et mindre kraftig, men jevnt lys til hele rommet. På et kjøkken, som i alle andre rom, er det alltid praktisk å ha en lyskilde som er lett å tenne og som kan stå på i lengre tid, også når det ikke arbeides i rommet. I tillegg til å ha flere forskjellige typer belysning, som hver i sær kan sørge for godt arbeidslys i de forskjellige situasjonene, vil dimbare lamper gi ekstra mange muligheter. Med dimbare brytere kan lyset justeres opp og ned etter behov og gjøre et kjøkken enda mer funksjonelt.

Det er først og fremst de praktiske aspektene man bør tenke på når det gjelder belysning på et kjøkken. Uten godt arbeidslys i dette rommet, vil det helt sikkert bli mer søl, uansett hvor mange kokker som står rundt grytene.
Admin · 1183 views · Leave a comment

Calendar

April 2015
MonTueWedThuFriSatSun
 << <Aug 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication