Posts sent in: November 2014

Glem ikke vår kjære vegglampe

25 Nov 2014 
I havet av lamper og muligheter for belysning, er det ett medlem som har gått litt i glemmboken. Hvor har det blitt av vår gode, gamle vegglampe? Mange forbinder den kanskje med noe gammeldags og litt utdatert, fordi man ser for seg mormors hus hvor en antikk, forgylt vegglampe pryder hver vegg for å lyse opp sofaer, kommoder, hyller og vegger fulle av familiebilder og landskapsmalerier. Man forbinder med andre ord en vegglampe med en blomstret tapet. Men sånn behøver det ikke være. En vegglampe kan være like moderne som enhver annen lampe – en vegglampe kan fås i enhver fasong, farge og design.

Og det er mange grunner til at man burde finne frem igjen vegglampene. En vegglampe gir et annen stemning og et annen type lys enn andre lamper. Ved at små områder blir lyst opp av et mykt, men konsentrert lys, kan man bruke en vegglampe til å lede oppmerksomheten mot et spesielt sted eller element i et rom. En vegglampe kan på den måten for eksempel brukes til å fremheve et møbel eller et maleri. Men den kan også fremheve en farge på veggen, som igjen vil gi en spesiell stemning til rommet. Et samspill mellom en kjølig malingsfarge på veggen og en lyspære med en varm temperatur kan for eksempel gi et vakkert skjær og skape et spesiell stemning i rommet.

En vegglampe kan også være et viktig element av innredningen, hvis designet på lampen gir noe nytt og spennende til rommet. På den måten kan man nemlig velge å etterligne den hyggelige og kanskje nostalgiske stemningen mormors stue, ved å finne lamper som ligner mormors antikke, forgylte vegglampe. Eller så kan man fremheve den moderne, minimalistiske innredningen man har valgt for resten av huset ved å finne en vegglampe som gjenspeiler nettopp denne stilen. En tredje mulighet er så å skape en kontrast mellom to stiler, ved å velge en vegglampe som faktisk ikke står i stil med resten av innredningen. På den måten kan man få frem noe humoristisk og lekent, eller skape en stil som er mer spennende enn ”perfekt og kjedelig”.

Et annet argument som taler for å gå til innkjøp av en vegglampe til fordel for andre typer lamper, er at de er forholdsvis enkle å installere. Man fester den bare på veggen hvor den skal henge, og lar ledningen så falle vertikalt ned mot gulvet. Ledningen er på den måten ikke sjenerende, slik som andre lampers ledninger ofte kan være fordi de må trekkes over lange avstander, på kryss og tvers, før de kan settes i et stikk.

Det er sant at man kan gjøre mye med taklamper, bordlamper og alle andre variasjoner. Men med en taklampe vil man allikevel ha andre muligheter. En vegglampe kan noe som andre lamper ikke kan. De kan være vakre som små kunstverk og gir et spesielt lys til rommet som andre lamper ellers ikke gir. Enten du vil gjenskape mormors hyggelige stue eller følge siste mote, finnes det en vegglampe for hver smak.
Admin · 1165 views · Leave a comment

Calendar

November 2014
MonTueWedThuFriSatSun
 << <Aug 2017> >>
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication