Takbelysning og LED utebelysning generelt

11 May 2015 
Hvordan optimere bruken av belysning utendørs til dine behov

Admin · 1175 views · Leave a comment

Et kjøkken krever praktisk belysning

17 Apr 2015 
-> Kjøkkenet er en viktig arbeidsplass og krever gode lysforhold!

Et kjøkken er et av husets viktigste arbeidsplasser. Og en arbeidsplass krever god belysning. Det krever belysning som passer til gjøremålene som utføres.

Belysning på et kjøkken krever planlegging. Men legger man litt ekstra krefter i planleggingsprosessen, er det likevel ikke vanskelig å ende opp med et godt resultat. I og med at det foregår så mange aktiviteter på et kjøkken, er det først og fremst viktig og kartlegge disse. Hver aktivitet vil naturlig nok knyttet til møblene og utstyret som ellers er plassert på et kjøkken. Ved å plassere møbler, hvitevarer og utstyr før noe annet, vil man dermed ha muligheten til å designe bruken av belysning på aller best mulig måte etterpå. Innreder man et kjøkken med belysning før alle møblene er på plass, risikerer man nemlig at det ikke vil fungere ettersom man har tatt kjøkkenet i bruk. Derfor er altså første bud å få de store tingene på plass og sikre seg at fordelingen fungerer i forhold til aktivitetene som skal foregå i rommet, før belysningen endelig blir bestemt.

Etter at behovet for belysning på et kjøkken er testet ut og bestemt, er det tid for å finne de riktige formene for belysning. Ofte vil man ha en blanding av forskjellige lamper på et kjøkken, da de ulike områdene av rommet krever forskjellig lys. Det vil for eksempel ofte være områder som krever kraftigere belysning en andre, som over kjøkkenbenk, komfyr og vask. Her vil for eksempel spotlamper eller andre typer lamper med konsentrert og kraftig lys være et godt valg. Samtidig vil det ofte være behov for en større lyskilde, som kan gi et mindre kraftig, men jevnt lys til hele rommet. På et kjøkken, som i alle andre rom, er det alltid praktisk å ha en lyskilde som er lett å tenne og som kan stå på i lengre tid, også når det ikke arbeides i rommet. I tillegg til å ha flere forskjellige typer belysning, som hver i sær kan sørge for godt arbeidslys i de forskjellige situasjonene, vil dimbare lamper gi ekstra mange muligheter. Med dimbare brytere kan lyset justeres opp og ned etter behov og gjøre et kjøkken enda mer funksjonelt.

Det er først og fremst de praktiske aspektene man bør tenke på når det gjelder belysning på et kjøkken. Uten godt arbeidslys i dette rommet, vil det helt sikkert bli mer søl, uansett hvor mange kokker som står rundt grytene.
Admin · 1169 views · Leave a comment

Glem ikke vår kjære vegglampe

25 Nov 2014 
I havet av lamper og muligheter for belysning, er det ett medlem som har gått litt i glemmboken. Hvor har det blitt av vår gode, gamle vegglampe? Mange forbinder den kanskje med noe gammeldags og litt utdatert, fordi man ser for seg mormors hus hvor en antikk, forgylt vegglampe pryder hver vegg for å lyse opp sofaer, kommoder, hyller og vegger fulle av familiebilder og landskapsmalerier. Man forbinder med andre ord en vegglampe med en blomstret tapet. Men sånn behøver det ikke være. En vegglampe kan være like moderne som enhver annen lampe – en vegglampe kan fås i enhver fasong, farge og design.

Og det er mange grunner til at man burde finne frem igjen vegglampene. En vegglampe gir et annen stemning og et annen type lys enn andre lamper. Ved at små områder blir lyst opp av et mykt, men konsentrert lys, kan man bruke en vegglampe til å lede oppmerksomheten mot et spesielt sted eller element i et rom. En vegglampe kan på den måten for eksempel brukes til å fremheve et møbel eller et maleri. Men den kan også fremheve en farge på veggen, som igjen vil gi en spesiell stemning til rommet. Et samspill mellom en kjølig malingsfarge på veggen og en lyspære med en varm temperatur kan for eksempel gi et vakkert skjær og skape et spesiell stemning i rommet.

En vegglampe kan også være et viktig element av innredningen, hvis designet på lampen gir noe nytt og spennende til rommet. På den måten kan man nemlig velge å etterligne den hyggelige og kanskje nostalgiske stemningen mormors stue, ved å finne lamper som ligner mormors antikke, forgylte vegglampe. Eller så kan man fremheve den moderne, minimalistiske innredningen man har valgt for resten av huset ved å finne en vegglampe som gjenspeiler nettopp denne stilen. En tredje mulighet er så å skape en kontrast mellom to stiler, ved å velge en vegglampe som faktisk ikke står i stil med resten av innredningen. På den måten kan man få frem noe humoristisk og lekent, eller skape en stil som er mer spennende enn ”perfekt og kjedelig”.

Et annet argument som taler for å gå til innkjøp av en vegglampe til fordel for andre typer lamper, er at de er forholdsvis enkle å installere. Man fester den bare på veggen hvor den skal henge, og lar ledningen så falle vertikalt ned mot gulvet. Ledningen er på den måten ikke sjenerende, slik som andre lampers ledninger ofte kan være fordi de må trekkes over lange avstander, på kryss og tvers, før de kan settes i et stikk.

Det er sant at man kan gjøre mye med taklamper, bordlamper og alle andre variasjoner. Men med en taklampe vil man allikevel ha andre muligheter. En vegglampe kan noe som andre lamper ikke kan. De kan være vakre som små kunstverk og gir et spesielt lys til rommet som andre lamper ellers ikke gir. Enten du vil gjenskape mormors hyggelige stue eller følge siste mote, finnes det en vegglampe for hver smak.
Admin · 1150 views · Leave a comment

Lamper som redskaper og dekorative elementer i våre liv

24 Oct 2014 
I dag tar vi lamper som en selvfølge. De er med oss overalt, som gode hjelpere gjennom årstidene.

Admin · 7874 views · Leave a comment

Oppdater din bolig med takvifte med lys og tilbehør

24 Sep 2014 
Takvifter med lys og tilbehør til din bolig

Admin · 1146 views · Leave a comment

1, 2  Next page

Calendar

May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 << < > >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication